17 Aralık 2015 Perşembe

YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

2-B'de bayram vardı çünkü  TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI'nı kutladık. Birinci ders Hayat Bilgisini işledik. İkinci ders hazırlıklara başladık. Bir kaç velimiz bizlere eşlik etmek için kapıyı çaldığında sıralarımızı küme şekline getirmiş ve şiirlerimizi gözden geçirmiştik. Öyle ya annelerimizin ikram edeceği yerli üretimleri merak ediyorduk. En çok da portakal bekliyorduk.Zira bizler Akdeniz Bölgesinde yaşıyor, burada çiftçimizin emek emek yetiştirdiği narenciye, muz gibi ürünleri bekliyorduk. Bunlardan yapılmış portakallı kekler, muzlu pastalar, kavrulmuş sıcacık fıstıklar bizim için vazgeçilmezdi. Patlamış mısırı da unutmayalım.
Annelerimizin yaptığı ürnlerin dağıtımından sonra tutumlu olmanın ve yerli malını kullanmanın önemini içeren şiirler ve yazılar okunduktan sonra yemeklere geçildi. Haa.. bu arada yapıp, birlikte boyadığımız taçlar da güzel oluştu hani...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder